Saturday, 11 July 2015

Морско албумче / Nautical Baby Memory BookВ разгара на лятото морско албумче ще покажа. В него е вградена всичката ми любов към хартията, старание и страст. Работата  беше удоволствие, продиктувано от свободата, с която разполагах и усмивките, които усещах всеки път щом драснех ред на поръчителката.
Дневничето ще събере снимките на Никола от първата годинка, документирайки всеки месец. Има място за две стандартни снимки с размер 10/ 15 сантиметра и кратък текст изписан в полето на декоративната сгъвка за месеците от 1 до 12. Страниците са подсилени на мястото на перфорацията за халките със сгъвка и стикер фолио, декорацията е скромна но акцентираща, рисунките на корабче, раче, октопод са дело на CollectiveCreation, дизайнерските хартии са на Scrapberry's. Старая се албумите, които правя да са типични, да говорят сами за себе си и за мен като техен автор. Придържам се към линията на семплата, тиха декорация откъм елементи, чиста и подредена композиция и пъстрота. Вярвам, че и корицата на албума говори за тези ми търсения. Тя е двуслойна- с малко капче на което е изнесена информацията за това чие е албумчето и за какво ще бъде ползвано. Голямата корица, която лежи под малката е основа за друга важна и саниментална информация- данните на Никола от раждането. Върху етикет съм отпечатала датата, ръста, теглото, часа на раждане и с внимание съм го прибрала в джоб с декоративно капаче с поле за кратка бележка... Постарах се да има момент на "заигравка", отоври- затвори... И докато не съм забравила нека отбележа, че малката корица е покрита с прозрачна плака под която танцуват свободно малки бели паети. Целият албум е прихванат с панделка. Обожавам я! Звънчето и помпоните са типичен символ на детското начало.
Накратко - в албума място може да намерят и първата ехографска снимка, както и тази от първата глътка въздух на момчето, малки и не до там обемни спомени съкровища( гривничка от родилното отделение или кичура от първата пострижка или малкото чорапче на юначето...) Помислила съм и за отпечатък от крачето на момчето.
С две думи постарах се ;)


ETSY
PINTEREST
FACEBOOK

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...