Wednesday, 23 January 2013

Memory Jar или Буркан за спомени


Ива е като пролетта. Романтична е и много чувствена натура! Исках на спокойствие да я 'характеризирам' за себе си ( въпреки че я познавам от около две години)  и да вложа всичкото си старание и желание за да създам този 'буркан' такъв какъвто е в нейната представа. Той трябва да допълва душата й и ще е сърце на дома й... В него събира кратки послания за поредния скъп спомен запечатал ежедневието на децата и семейството си. 

Исках да е цветен и женствен. Да носи някакво винтидж усещане, което ще е близко до същността на поръчителката. Използвах дантели, хартиена салфетка, която лежи в основата на буркана и част от принтирана на паус сонета на Шекспир ( нея я завъртях от вътрешната страна на стената, така че да не е натрапчива и да е като лиричен фон на всичко останало). Не се въздържах и изписах заглавие "Живота е низ от щастливи мигове", което гордо да виси на етикета. Акцента на буркана поставих на капака. Първоначално имах други намерения, но ... Не съжалявам. Резултата е чуден и изненада и мен самата :)


9 comments:

arcadia said...

Великолепна декорация, много нежност и стил излъчва!

Toni said...

Приказен буркан! Направо ми се прииска да си имам такъв вкъщи! Невероятна идея и изпълнение! Браво!!!

Anonymous said...

Виолисима, колкото и да се повтарям: ти си чародейка! Бърканът е на перваза в кухнята ни: най-ароматното, светло и действено място в целия ни дом. Благодаря за сбъдната мечта <3 - Ивето

VioletCloudlet said...

Иве, радвам се че оправдах очакваниятат ти! Безброй скъпи късчета спомени да пълнят буркана и нека е без дъно за тях!

Маги said...

Не бях се сещала за нещо подобно. Определено си личи колко чувство си вложила в изработката му ,Вили! Станал е прекрасен! Цветята така радват окото! :)

CraftyEllie said...

Чудесен подарък - изпълнен с любов - личи му отвсякъде!

kami_bonbona said...

Ох колко е сладък! Браво Вили, оригинална и адски симпатична идея! Поздрави!

VioletCloudlet said...

Още веднъж БЛАГОДАРЯ! Идеята за буркана като такъв за спомени не е моя :) Аз получих буркана , който само декорирах ;)

Miss Emerald said...

Декорация, която просто няма как да не предизвика възхищение! Оттам насетне и последващи нежни чувства! Прекрасен е, Вили!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...