Tuesday 14 August 2012

Как създавам дигиталните си хартии { The stages of creating of my digital papers}

За тези, които се питат как създавам хартиите, които най- често използвам и в собствените си проекти направих кратко описание процеса:



Всичко започва с безброй скици... Драскам на всякакви листа попаднали в ръцете ми. След като горе долу нахвърлям идеята си, отварям Илюстратор. Това е векторна програма , която се използва за рисуване на илюстрации, скици и други изображения, които не са растерни, а векторни... това ги прави лесни за работа без загуба на резолюция.




Тук създавам основния десен. Тук правя и основните цветови корекции. След като съм създала шарката на хартията я прехвърлям като файл във фотошоп. Тази програма е по- позната на повечето от вас, защото може би сте се сблъсквали с нея да обработите някоя и друга снимка за блога си ;) При създаването на моите хартии ползвам фотошоп за да внеса текстура и обем. Заигравам се с цвета и куп други настройки, които обаче не са предмет на днешната публикация.





Файловете се запазват във формат удобен за всички- jpg. ... Грубо така изглежда процеса. За мен е истинско предизвикателство и всеки път когато се захвана с дигитални хартиики, докато не ги завърша не мирясвам. Хартията с която описвам етапите е част от нашия блог хоп и може да я издърпате съвсем свободно тук. Приложението и не е ограничено. Ще се радвам да споделите проектите си  създадени с нея и хартиите от въпросния блог хоп.

4 comments:

Маги said...

Така както си го представила изглежда сякаш е много лесно. Всъщност за толкова "разбиращи" като мен съвсем не е така, но пък аз ще се радвам на твоите дигитални творения. :)

Pepi said...

Вили, благодаря ти за тези хартии...преди време ми ги изпрати на формат А4 ...вече може и да си забравила.. Направих една малка серия картички, която ще споделя в моя ФБ профил днес... Поздрави Пепи

VioletCloudlet said...

Еха, Пепи, много , много се радвам , че са се харесали ;)

Anonymous said...

Здравей,
скоро попаднах на блога ти и много ми хареса. Албумчетата, които си направила са страхотни, направо нямам думи :) Наскоро започнах да се занимавам с правене на картички и имам 1 въпрос. Ще съм ти много благодарна ако ми отговориш :) За дигиталните хартии - как се печатат - на каква хартия, с какъв принтер, става ли с мастилено-струен ?
Поздрави от Дени :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...