Friday 9 November 2012

Коледна украса- фото урок { DIY Lace Christmas Balls }


Коледната украса е важна предпоставка за посещението на дядо Коледа у дома. Елхата и нейната декорация са едно от най- приятните за децата занимание. Дали и вие като нас всяка година мените концепцията си по отношение на цветове и играчки не знам, но имам предложение за ръчно изработени топки за елха. Дано ви вдъхновя .




Това от което се нуждаете не е много: дървени мъниста, дантела, панделки, метална чашка за бижута и тел ( ножиците, клещите и силикона ги смятам за даденост във всеки дом ;). Първото което трябва да направите е да изрежете кръг от дантелата, толкова голям колкото да покриете топчето с нея. Тропосвате по периферията и правите 'кесийка' в която да мушнете топчето. Пришивате добре и стягате силно края, така че да може да го покриете с металната чашка. Преди обаче да залепя чашката за топката аз направих следното: огънах 'ушенце' с бижутерската тел, промуших правия край през отвора в чашката и направих второ такова (с помощта на клещи), така че там да вдена панделките. Стърчащия край на дантелата подстригах с ножицата и със силиконовия пистолет намазах на няколко места. Изчаках 10- тина секунди и с пръсти увих силно този край така че да елиминирам всичко стърчащо и да го прибера във връхче. Отново намазах със силикон и похлупих с бижутерската чашка. Вързах панделката и ВОАЛА... направих си страхотни топки за елхата от бяла дантела: 





Реализирайте това ми предложение и с други материали. Вече имам и страхотни топки на точки, но тях ще ги покажа по- натам във времето. Ако имате въпроси , питайте ;)))

12 comments:

Маги said...

Вили, уникални са! Благодаря ти за урока! Вчера като ми ги показа изобщо не се замислих, че са толкова мънички. Просто разкошни! Задължително ще си направя и аз. :)

Donika said...

Еййй пак красоти тук:-) Вили чудесни са и като идея и като изпълниение, само един въпрос имам- от къде взе "металните чашки"? Според мен без тях, няма да са така истински топките за елхата:-)

nuschinka said...

Прекрасни са, Вили... ще пробвам и аз скоро :)

VioletCloudlet said...

Дони, ето тук има някакви метални чашки, но точно този вид го няма http://www.mart-bg.com Аз иначе си ги купих от едно магазинче в квартала.

Unknown said...

Вили,чудесна си!Даже вече имам идея как да си направя няколко с малко по-различни чашки,ще споделя задължително!Прегръщам те" Идейке голяма" :)

VioletCloudlet said...

Иве, ама НЕПРЕМЕННО да покажеш, плийз! Приемам и връщам прегръдка, ама силна ;)))

vilini said...

Вили, Вили уцели ме в сърцето с тези дантелени прелести.

KalySto said...

Ох, и аз съм безкрайно очарована! Ще се пробвам и непремено ще покажа! Прегръдка и от мен за страхотната идея!

Ellie said...

Великолепна идея и чудесно изпълнение! Благодаря, че я сподели! Непременно ще се пробвам да направя такава украса. :)

Мария Стоянова said...

Чудесна идейка Вили, благодаря че си се постарала и си ни я представила в толкова интересен урок :-)

bairozan said...

Много харесвам украсените празнични "ъгълчета", а тази идея е точно такава! Още едно вдъхновение за позакъснялата ми подготовка за празниците :)

Unknown said...

Прекрасни са, както и самите снимки! благодаря за споделянето! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...