Wednesday 7 November 2012

Домашна Коледа { Handmade Christmas }


Приятели, предстои ни празник пълен с топлина и емоции и за да усетим магията му подобаващо е редно да се погрижим сами за всяка малка и голяма подробност. Днес слагам началото на подготовката за Коледа . Самопредизвиквам се, предизвиквам и вас, с  ръчно сторена 'Домашна Коледа'. Както казвам: От магазина КОЛЕДА не се купува. Създаваме я ние със сърце и от душа! Ще впрегна цялата си изобретателност, търпение и желание и детайлно ще описвам процеса на създаването на повечето неща , които са само идеи и чакат да бъдат осъществени. Във фейсбук страницата си ще създам албум 'Домашна Коледа' и ще бъда гостоприемна за всички, които искат да споделят и своите проекти... 
Картичката, която илюстрира идеята ми за  'Домашна Коледа' е с посланието, което споделих и по- горе:





Заложила съм на мини размер 10 / 8.5 см. Смятам, че това я прави по- симпатична и не само. Използвах хартии останали ми от други проекти, парчета дантела, които странно как не бях изхвърлила, нашарена с думи хартия от рекламна брошура ( имам навика да събирам каталози, списания, брошури, които имат цвят, текстури , и които може да използвам  последствие ). 















Вярвам, че за Коледа не е нужно много, само аз, ти , те... свещи и домашен уют, елха отрупана с играчки ( 'хендмейд' ) и подаръци под нея ( някои 'хендмейд' отново ;), но... за това е нужно време и нека започнем от сега.

12 comments:

Unknown said...

Знаех си,знаех си...че отново ще ме очароваш ;)Коледа в синьо ,като снега ,червено като топлината на дома и няколко мили думи и приказката започва...Аз ще очаквам продължение!

Мария Стоянова said...

Страхотно творение Вили, а и много въздействащо послание. Ще се постарая да ти бъда последовател в тази ръчно измайсторена Коледа :-)

VioletCloudlet said...

Радвам се, че ви хареса старта... споделяйте и вашите уроци и проекти тук и във фейсбук. Ще бъде страхотно и полезно ;)

kenli said...

Топлещо сърцето послание, подходящо изразено! Благодаря за поканата!

Ivaalex said...

Вили, моля те сподели още идеи от това което си замислила. Само картички или изобщо и подаръците няма да купуваш от магазините. Може много хора да се включат на драго сърце в подобно предложение. Ние миналата година така от ... до изработихме цялата украса за дома. Единственото което май купихме бяха бели свещи. Поздрав.

VioletCloudlet said...

Иве, чакам да споделяш с линкове тук или във фейсбук профила на блога всичките идеи , които сте реализирали и които ще реализирате тази година. Имам предложения за украса и подаръци. След реализацията на всеки проект ще имам снимков материал.

bairozan said...

Отново чудесна и обединяваща ни идея! Най-малкото съм сигурна, че ще се нагледам на красиви неща и ще събера маса идеи. Логото и картичката са перфектен старт!

krechi said...

Чудесна идея, определено ще се включа!

Toni said...

Чудесна публикация, чудесна картичка и чудесно послание! За мен беше истинско удоволствие. Ще надзъртам често тук през следващите месец-два, а и след това всъщност :)

... Четири Май(ки) said...

Страхотен старт! Както винаги - чудесна си! :-)

Ние започнахме вече нашата домашна Коледна работилничка. Децата измайсториха няколко Снежковци - получиха им се уникални форми и комбинации. Ще си направим изцяло нова украса и елха, макар да си имаме всичко. Важното е да се забавляваме с дребните и да има много "хендмейд" :-)

Маги said...

Ех, че хубаво послание! Вили, много ти се радвам на красотите. :)

Miss Emerald said...

Абсолютно си права, че Коледа не се купува от магазина! Възхитена съм от твоето свежо, стоплящо, прекрасно начало на домашната ти коледна работилничка! С интерес ще следя какво ще се случи в нея занапред!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...