Thursday, 20 February 2014

Албум за 18 годишнина и пътуване до Италия { 18th anniversary album }


Днес рожден ден има дъщерята на силно уважаваната от мен Ани. Преди години бях в нейния дизайнерски екип за дигитален скрапбукинг и от тогава още я харесах. Тя сякаш вярва в чудеса ( казвам сякаш, защото не се познаваме лично и така добре както ми се иска ;) подобно на мен, вярва в хората и носи силата да бъде майка на три деца. Деца, та деца! Повод за гордост! А преди 18 години е родила своята дъщеря с прекрасното име Йоана. 
Йоанка, бъди слънцето в сърцата на хората, които те обичат. Да си на 18 е прекрасно и незабравимо! Няма невъзможни неща!

Албумът и кутията, които Ани поръча са допълнение към изненадата по повод 18 рожден ден - екскурзия до Италия. Колко снимки, колко спомени и колко бележки  ще намерят място в тях мога само да предполагам... Аз се постарах да създам уютно и приятно местенце за тях. Съотнесох идеите си към празника и екскурзията, експериментирах с различни текстури, материали... 

Формата на албума е 15/15 сантиметра. Това беше експеримент за мен, продиктуван от блокчето дизайнерски хартии, които ползвах. Размерът е чудесен за поместването не само на изрязани снимки, но и стандартен размер 9/13 може да си намери мястото вътре. Декорацията на мини албум е сякаш по- лесна от гледна точка на това, че елементите, с които работя са малки и лесно се вписват в дизайна. Това е другата причина, която ме кара да си мисля, че този род албуми ще се превърнат в мои любими ;)))

Албумчето и спомените от Италия Йоана ще  съхранява в кутията. За първи път творя върху голяма дървена кутия и бях малко притеснена, но и вдъхновена и заредена с ентусиазма да повторя. Боядисах я в бяло, облепих я с хартии, еднакви с тези на албума, и декорирах наистина семпло... защото така ми харесва ;) 

Албумчето увих в тюл и прибрах в кутията... Ха сега, Честит Рожден Ден, Йоана!

... Следва продължение ...

4 comments:

Alanaa said...

Прекрасно!!!

Nelly said...

Уау! Истинска щастливка е тази рожденичка. Албумчето е невероятно и нежно и красиво.

Маги said...

Албума е приказен,Вили!

изгодна почивка Италия said...

Признавам, че това,което сте успяли да направите с този албум е уникално и все едно е закупено точно автентично от Италия.Всичките цветове и комбинации,които се съчетали много ми харесват и с удоволствие бих си купила и книжката заедно с кутията.Надявам се да не спирате да се вдъхновявате и да творите подобни неща, които от обикновен магазин е ясно, че няма как да получим, понеже там са машинни изработки еднакви, а това тук е отделено и много време и мисъл как да изглежда всяка една страница.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...