Thursday 4 October 2012

Хартиени хризантеми {DIY Paper Flowers}


Ах, откога само се каня да направя този урок..., а колко още чакат... Вярвам, че ще бъда полезна и вдъхновяваща. Тези хартиени 'хризантеми' са изключително ефектни и лесни за изпълнение. Не са нужни много материали и по- специални инструменти, или поне инструментите може да бъдат заменени с нещо под ръка. Кратко 'превю' на това което предстои:






В детайлно описание стъпка по стъпка задавам основните насоки. Ако не съм ясна- питайте :






Това, с което ще започнем са 3-4 кръгчета с вълнообразно очертание. Тях може да изрежете с метален шаблон или с вълнообразна ножица. Размерът им е зависим от размера на цветето, което искате да направите. Нужни са ви тичинка или конец със по- голям възел в края, зелена 'чашка', която не е задължителна и накрайник с топче, който може да си направите сами. Вземете кръгло манисто и четка за зъби и ги прикрепете заедно ( игла за плетене също би ви свършила работа). 




Всяко едно от кръгчетата трябва да бъде прилежно разрязано. Внимавайте и не влизайте надълбоко към центъра за да не се прережат отделните 'венчелистчета'. 





Върху леко навлажнена попиваща кърпа моделирайте цветето. Аз пръскам с парфюм, който прави хартията приятно ароматизирана. С лек натиск и въртене на накрайника придайте обем. Първо на всяко отделно листенце, а след това и в центъра, така че цвета да се позатвори:











Всяко вълнообразно кръгче се моделира само за себе си по изказания по- горе начин.







Трябва да постигнете зарворени чашки. Офеомете ги с пръсти и не се плашете да ги посмачкате. Така се постига  достоверност. Оставете ги да изпръхнат напълно тъй като са леко влажни.






Видно от снимката се лиших от кръгчето от паус. Не сметнах за нужно да го ползвам. Принципно го залагам във всяко едно направено от мен цвете, тъй като то става завършено и много нежно, но сега го пропуснах. Всяко едно от моделираните кръгчета се дупчи с игла или шило в центъра. Чашките трябва да бъдат поразтворени, но в различна степен едно от друго.








Нанизват се на тичинката като всеки пласт се маже с лепило за да се залепи към следващия. Притиснете. Завършете със зелената 'чашка':





Получи ли се? Вярвам вече си имате една хризантемка за декорация я на картичка, я на кутийка. Ако ви е харесало си направете още. Тогава , когато декорирам с нея аз режа дръжчицата почти до  края, като ако имам възможност връзвам прилепнал за зеленината възел . Лепя със силикон към проекта в който я влагам....

Оставям ви с надеждата да съм била полезна и скоро ще покажа кутийката, която декорирах с цветето.

7 comments:

Toni said...

Страхотно уроче и цвете! Ще го пробвам със сигурност! Благодаря!

Vili M. said...

Вили, много са красиви! Толкова елементарни, а изключително ефектни цветенца - доказателство за размаха на безграничната ти фантазия :)

Маги said...

Чудесен урок, Вили! И аз ще ги пробвам задължително. :)Благодаря, че го сподели!

CraftyEllie said...

Вили, признавам, че съм скептична по отношение на правен от мен цветя, но твоята хризантема наистина е вдъхновяваща и сигурно ще пробвам да я направя и аз :)Много идейно, а същевременно наистина не трудно за изпълнение цвете! Благодаря за урочето!

bairozan said...

Урочето е много ясно, а цветето - съвсем реалистично! Блазни ме идеята да си направя такива за украса на опаковани подаръци :)

Мария Стоянова said...

Прекрасно уроче Вили, а цветето е просто уникално - като истинско :-) Благодаря за споделеното.

Miss Emerald said...

Ех, тези хризантемиии... великолепни! Много, много благодаря за урочето, което е не само полезно, но поднесено и изключително красиво и разбираемо!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...